Fundamentals

Fundamentals-certificeringen er grundmodulet, der giver dig viden om digital transformation gennem de to frameworks, 5 generationer og 10+3 evner, således at du efterfølgende kan anvende frameworks og begreber til at hjælpe andre til at forstå og italesætte den digitale udvikling, de selv oplever og skal agere i.

Uddannelsen henvender sig til interne og eksterne konsulenter samt undervisere, der efterfølgende vil tage enten en Facilitator eller en Underviser certificering. Det kan også være, at du blot ønsker en grundlæggende og dybere forståelse for de 5 generationer og 10+3 evner.

Udbytte

 • Du forstår de 5 generationer i dybden og de centrale forskelle mellem generationerne på en lang række parametre
 • Du forstår frameworket 10+3 evner, de enkelte evner og de kompetencer der knytter sig til evnerne på forskellige organisatoriske niveauer
 • Du får kendskab til de tests som knytter sig til de 5 generationer og 10+3evner, forstår hvad de evaluerer og hvad resultaterne kan bruges til

Opbygning og form

Uddannelsen foregår over to hele dage på små hold af maks. 20 deltagere.

På den første dag introduceres du til de 5 generationer. Herunder hvordan frameworket er udviklet gennem de sidste mere end 15 år, og de enkelte generationers forskellige betydning for det digitalt strategiske arbejde, relationer til kunder/borgere, dataanvendelse, IT’s rolle, IT-arkitektur, kultur og mindset, ledelsespraksis osv. Der vil på dagen også blive præsenteret en lang række cases. På andendagen er fokus på de 10+3 evner organisationer skal mestre til digital transformation og de kompetencer som kræves på forskellige organisatoriske niveauer (i et leadership-pipeline perspektiv). Deltagerne vil også her blive introduceret for udviklingen af de 10+3 evner og de metodemæssige overvejelser, der ligger bag.

Udover de to frameworks, historikken bag og de centrale pointer, præsenteres du også for de tests, der relaterer sig til de to frameworks, og du får forklaret, hvordan testene kan anvendes – af både enkeltpersoner, grupper og hele organisationer. Uddannelsen veksler mellem indlæg om de to frameworks, case-eksempler, dialog og ideudveksling - samt demonstration af tests.

Som forberedelse til certificeringsuddannelsen bedes du læse du bogen ”Digital transformation: 10 evner din organisation skal mestre – og 3 som du har brug” af Pernille Kræmmergaard. Du modtager bogen inden uddannelsen. På uddannelsens første dag udleveres en certificeringsmappe med præsentationer, case-eksempler, yderligere materialer om de to frameworks, oversigt over tests samt plads til egne noter.

Derudover vil du få et login til et lukket forum på Digitaliseringsinstituttets digitale læringsplatform. Her får du adgang til materialerne fra mappen i digital form, samt en række artikler om de to frameworks, plakater til print og andet relevant materiale.

Certificering Fundamentals

Den afsluttende certificering baseres på en skriftlig eksamen bestående af en række spørgsmål. Det kræver minimum 80% rigtige svar at blive certificeret. Du modtager efterfølgende et certifikat, som er gyldigt i indeværende samt efterfølgende kalenderår.

Pris

Betaling kr. 25.000 (ekskl. moms)

Inklusive materialer (herunder Pernille Kræmmergaards bog 'Digital Transformation - 10 evner din organisation skal mestre og 3 som du har brug for' både som trykt bog og lydbog), forplejning og eksamen samt medlemskab af certificeringsnetværket (kr. 10.000, ekskl. moms) for indeværende år samt efterfølgende kalenderår.

Ønsker du at forlænge dit certifikat kan det gøres ved efterfølgende at deltage i certificeringsnetværket for ét kalenderår ad gangen. Netværket giver mulighed for at holde dig opdateret, sparring og dele viden med andre, samt sikre dig fortsat adgang til materialer på online læringsplatform og en række årlige webinarer.  

For datoer og tilmelding se her.

Certificeringen giver adgang til

 • Pernille Kræmmergaards bog (2019) Digital transformation: 10 evner din organisation skal mestre – og 3 som du har brug, Djøf forlag (modtages inden)
 • Adgang til bogen som lydbog til eget brug
 • Præsentationer fra certificeringsuddannelse
 • Slides med de 5 generationer og 10+3 evner samlet og de enkelte generationer og evner hver for sig, herunder definitioner, fokus og refleksionsspørgsmål (med ©)
 • Plakat med de 5 generationer og 10+3 evner til print
 • Artikler fra Digitaliseringsinstituttet om de 5 generationer og 10+3 evner
 • En række årlige webinarer om aktuelle emner
 • 1 årlig netværksdag for certificerede med indlæg og dialog om hvordan frameworks og tests er blevet opdaterede med nyeste viden og videreudviklede det seneste år
 • Månedligt nyhedsbrev
 • Certifikat – 1 års gyldighed (mulighed for forlængelse)

 Tilkøb

 • Test for grupper kr. 10.000 (individuelle test kan anvendes gratis af alle - se mere her)
 • Lydbogen ”Digital transformation: 10 evner din organisation skal mestre – og 3 som du har brug” til 100 kr. (normalpris 299)
 • Video-præsentationer til brug i egen praksis
 • 20% rabat på Digitaliseringsinstituttets øvrige kurser og uddannelser