Lone Saaby - Direktør, Sikkerhedsstyrelsen

"Digital Transformation i Sikkerhedsstyrelsen"

På den årligt Offentlige digitaliseringskonference i 2018 vandt Sikkerhedsstyrelsen årets Innovationspris med projektet: Digital Transformation i Sikkerhedsstyrelsen.

Sikkerhedsstyrelsens ambition er at gøre styrelsen til en af de mest digitale styrelser i Danmark. Det hele startede med, at Sikkerhedsstyrelsen fik udarbejdet et digital roadmap og digital strategi af eksternt konsulentfirma, men ”vi besluttede hurtigt derefter, at medarbejdere skulle afsted på kursus og valget faldt på Digitaliseringsinstituttets Masterclass i Digital Transformation”, udtaler Lone Saaby, direktør i Sikkerhedsstyrelsen  og fortsætter ”det er jer, der har startet hele den måde, vi tænker Digital Transformation på hos os”. Det er vi selvfølgelig både glade for og stolte over.

En af de medarbejdere der har deltaget på Masterclass er Karen Dahl Nielsen, tidligere Executive HR Partner, nu Vicekontorchef i Sikkerhedsstyrelsen, som kort efter forløbet udtalte: ”Jeg valgte at deltage på Masterclass i Digital Transformation for at blive klogere på, hvad digitalisering egentlig indebærer i forhold til nye måder at løse opgaverne på og krav til nye kompetencer. Det har jeg fået, og det er et af de vigtigste strategiske udviklingsområder, som efter min mening også skal støttes af HR”.

Det er ikke kun ledere, vi har haft fornøjelsen af at have på kursus hos os. Også medarbejdere med et udførende ansvar har deltaget. Kim Rehmeier, Inspektør i Sikkerhedsstyrelsen har deltaget på Diplomclass i Digitalisering, og efter deltagelsen udtalte han: ”Jeg har lært, at hele organisationen og alle medarbejdere skal beskæftige sig med IT og digitalisering. Det er nødvendigt med bevægelse og forandring hos alle medarbejdere, hvilket er drevet af nysgerrighed overfor, hvad digitalisering kan gøre inden for ens eget arbejdsfelt. Det er altså ikke en forudsætning, at man er en IT-nørd for at være en digitaliseringsnørd. For mit eget vedkommende må jeg erkende, at jeg nu har fået et digitalt mindset ”. Kim har efterfølgende, sammen med de andre deltagere på Diplomclass, været intern underviser for kollegaer i styrelsen.

Sikkerhedsstyrelsen har oprettet et SIK Academy, et uddannelsesforløb for nye og nuværende medarbejdere, som gennem de interne undervisere får indsigt i styrelsens nye kerneopgaver og tiltag i relation til Digitaliseringsstrategien og den digitale roadmap. Sikkerhedsstyrelsen har udarbejdet en video om SIK ACADEMY, som du kan se her og som forhåbentlig kan inspirere dig til jeres egen videre rejse. Se videoen om SIK Academy her.           

Udover at vi naturligvis er glade for at have bidraget til opbyggelse af et digital mindset i Sikkerhedsstyrelsen, er vi også glade for, at Direktør Lone Saaby deltager som indlægsholder på vores Masterclass i Digital Transformation.